dinsdag 30 oktober 2012

10-minutenbriefjes

Morgen (woensdag) krijgen de kinderen van groep 7 de uitnodiging voor de 10-minutengesprekken mee naar huis.

Juf Anke: beterschap!

Juf Anke was vandaag ziek. Juf Greetje viel in.
Via deze weg wensen we juf Anke veel beterschap! 


Voorbereiding voortgezet onderwijs

In groep 8 wordt deze weken hard geblokt. Deze kinderen zijn namelijk bezig met de Cito-toetsen voor het Leerlingvolgsysteem. Deze toetsen worden in groep 8 altijd iets eerder afgenomen dan in de andere groepen, zodat de resultaten kunnen worden meegenomen met het voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs. Dit voorlopig advies wordt besproken in de oudergesprekken op 22 november. 

De gidsen met informatie over de verschillende scholen in de regio Arnhem en Nijmegen zijn inmiddels ook binnen. Deze kunt u de 22e meenemen. Vervolgens is er op 27 november weer net als vorig jaar een scholenmarkt. Veel scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio vertellen hier hun verhaal. Ook kunt u hier vragen stellen. Ook voor de ouders van kinderen in groep 7 is dit een zinvolle avond. U krijgt hiervoor nog een aparte uitnodiging.


vrijdag 5 oktober 2012

Webquest

Ja, het project houdt ons goed bezig! Dinsdag en vrijdag zijn we bezig geweest met een zelfgemaakte webquest door onze stagejuf Linda. We moesten een folder maken voor een reisbureau voor een zelfgekozen land, echt leuk! De kinderen zijn enorm enthousiast in tweetallen aan de slag gegaan. Hier een indruk:




De kinderen zijn echt in de rol van een reisbureaumedewerker geklommen.

Daarnaast zijn we ook in groepjes van 3 bezig een presentatie te maken over een land. Deze presentaties houden we volgende week. We vertellen dan wat over de cultuur van een land, over de inwoners, het bestuur, het eten, de vlag, de hoofdgodsdienst etcetera. We leren zelf in ieder geval heel veel!
Dus kom vooral dinsdag kijken, wat wie weet ziet u wel zo'n presentatie!

Voorleesontbijt

Op dinsdag 2 oktober was de start van het project 'Hallo wereld'. Henriƫtte Nonnekens was bij ons in de klas te gast en las een prachtig verhaal voor.
De kinderen hebben bijna een half uur geboeid geluisterd, de juf trouwens ook! Ondertussen kregen we allerlei lekkere hapjes die de kinderen thuis hadden gemaakt. Een heerlijk spek-kwart-cake taart van Tom bijvoorbeeld. Of de boterkoek van Fay, de brownies van Thirza en Nina, de croissantjes van Roemer, de worstenbroodjes van Tijmen, de cakejes van Cynthia en de salade van Melanie, hmmmm, wat was dat lekker!
Daarna hebben we nog veel geleerd van het Boeddhisme. Juf Linda (stagiair) hield hier een mooie presentatie over, dus iedereen was helemaal zen...

Heeft u trouwens onze museumkast al gezien met allemaal mooie voorwerpen uit verschillende landen? Of onze wereldbollen van papier mache? Die maken we dinsdag af. En vraag vooral even wat voor ontzettend leuk lied we hebben ingestudeerd.
Wellicht tot dinsdag bij de open morgen, dan valt er nog heel wat te zien en luisteren!