donderdag 22 november 2012

Voorleeswedstrijd tussen 3 kampioenen!

Dinsdagmiddag 20 november was het dan zover: de voorleeswedstrijd tussen 'onze' Sophie, Wiebe en Amber, de drie voorleeskampioenen van groep 7,7/8 en 8. Geweldig om te zien hoe alledrie de kandidaten hun eigen stukje hadden voorbereid. Amber koos een serieus stukje, Wiebe koos een humoristisch stukje en Sophie ging voor spannend. We zijn hartstikke trots op onze kampioenen! Helaas kan er maar 1 de winnaar zijn en dat is Amber geworden. Amber, gefeliciteerd! De jury bestond uit objectieve mensen, namelijk: Wout Schouten, Ineke de Bruin en Marieke, die werkzaam is in de bibliotheek. Super dat zij hier speciaal voor naar school wilden komen!


vrijdag 16 november 2012

Voorleeskampioen van onze klas!!

Op vrijdagochtend 16 november hebben we in de klas de tweede ronde van de voorleeswedstrijd gehouden. Sophie en Fay hadden een battle en oh wat was dat spannend! Fay had een stukje uitgekozen waar vrolijkheid en verdriet elkaar afwisselde. Leentje zag namelijk iets dat ze liever niet had willen zien... Sophie las een stuk voor uit de Griezelbus, over een teddybeer die tot leven kwam, ahhhhh.
Dat beide kinderen goed kunnen lezen mag duidelijk zijn, ze hebben het fantastisch gedaan. Maar door naar de volgende ronde kan er maar 1 en dat is...............................SOPHIE
Van harte gefeliciteerd! Dinsdag 20 november gaat onze Sophie het opnemen tegen de winnaar van groep 7 en de winnaar van groep 8. Sophie, zet 'm op, je kunt het!

Pringelbussen gezocht!

Groep 7, willen jullie donderdag 22 november een bus pringels (leeg) meenemen. Die hebben jullie nodig voor de creamiddag!!! Don't forget!

dinsdag 13 november 2012

samenwerken met taal

Hier is te zien hoe goed de leerlingen uit groep 7/8 (soms) kunnen samenwerken! Ze zijn in groepjes bezig met een taalles. De leerlingen schrijven eerst hun eigen antwoorden op een vel en daarna gaan ze in overleg over de uiteindelijke goede antwoorden. Want het komt natuurlijk regelmatig voor dat de leerlingen verschillende antwoorden hebben ingevuld.

Groep 7 is bezig geweest met spreekwoorden. Allemaal spreekwoorden die het woord 'mond' in zich hebben. Pff, dat zijn er een hoop hoor!
Groep 8 met samengestelde woorden. Niet zo makkelijk hoor, is het nou berensterk of beresterk? Zonnebril of zonnenbril? Paardentram of paardetram? Vraag het uw kind maar!
 

vrijdag 9 november 2012

Kerstkaarten

Het lijkt wat vroeg, maar binnenkort maken alle kinderen van De Wegwijzer hun eigen kerstkaart. Deze kaarten worden gedrukt en komen in setjes van 8 terug bij de kinderen voor verkoop. Groep 8 is al begonnen met een ontwerp. Voordat er dus andere kerstkaarten gekocht worden... misschien is het versturen van de kaarten die uw eigen kind heeft gemaakt dit jaar een idee! Meer informatie volgt in één van de volgende Info's.

Gehandicapt, maar toch gewoon!

Groep 7 had woensdag mensen met een beperking op bezoek. De kinderen konden ervaren hoe het is als je niets ziet of maar beperkt hoort. Aan het einde van de ochtend ontvingen alle kinderen een oorkonde. Voor de foto's: zie de blog van groep 7 (of klik op de link hieronder).

blog groep 7

Kampfoto's groep 8

De foto's van jullie kamp, groep 8, worden op dit moment door een ouder allemaal verzameld en op één cd gezet. Binnenkort horen jullie er meer over hoe deze cd (evt. door middel van een kleine vergoeding) in jullie bezit kan komen. Hier alvast een paar om er weer even aan terug te denken. Wat was het leuk!






Buitenspel

De meisjes springen het hele plein over: bokspringen in de pauze! Ziet er goed uit, meiden! En zoals beloofd: nu ook op de weblog.


Handige oefensites!

Ouders en kinderen die op zoek zijn naar handige oefensites, hier een paar tips!
Voor cito oefeningen kunt u naast squla.nl (hiervoor moet wel een licentie worden betaald),
gratis oefenen op www.leestrainer.nl
Voor taal en spellingoefeningen kunt u terecht op www.taal-oefenen.nl
Succes!