zondag 28 april 2013

Afscheid groep 8b (brief van ouders)

Dag ouders van groep 8b,

De kinderen uit onze groep hebben maandag allemaal een briefje van de school meegekregen over de afsluiting van dit schooljaar. Na de musical op woensdagavond 26 juni is er een afsluitend gezellig samenzijn voor de 2 groepen 8 gezamenlijk.


Ook willen we graag een gezamenlijk afscheidscadeau aanbieden: een mooie boom voor op het schoolplein. De school zou graag een extra boom hebben voor meer schaduw en gezelligheid op het plein. Dit is natuurlijk geen goedkoop cadeau, maar wel een blijvend aandenken, dus we hopen dat ieder gul, maar binnen eigen vermogen wil bijdragen.

Natuurlijk wil groep 8b ook zelf het jaar afsluiten met een geweldig feest. In de wandelgangen hebben we al een aantal plannetjes gehoord en de vraag is nu, wie heeft er zin om een afscheidsfeest voor 8b te organiseren? Wij zijn benieuwd naar jullie ideeën en natuurlijk willen wij graag helpen. Laat het ons en elkaar weten.

Hartelijke groet,

Tanja Rozeboom en Hanne Aikema (0481-352729 / aikema@hetnet.nl)

dinsdag 23 april 2013

Koningsdag

Voor Koningsdag op vrijdag 26 april, nemen we allemaal iets gezelligs mee voor de lunch. We zetten vooral in op een gezond hapje. Denk aan een fruitsalade, worstenbroodje of knapperige kaasstengel. Als iedereen iets mee neemt komt het helemaal goed. Het eten en drinken voor de ochtendpauze wordt door school geregeld.
Denk er ook aan dat groep 7/8 helemaal in het wit komt. Dit heeft te maken met onze stunt die we 's middags gaan doen!!

zaterdag 20 april 2013

Webkwesties in groep 8

In groep 8 zijn we begonnen aan webkwesties.
Dit zijn opdrachten, waarbij de kinderen zelfstandig een presentatie maken over een onderwerp. De kinderen hebben zelf een categorie gekozen (alle vakken uit de afgelopen jaren) en daaruit een onderwerp voor groep 8 gekozen. 

Dit zijn de onderwerpen waaraan wordt gewerkt op woensdag en donderdag:
- ontwerp je eigen pretpark, plattegrond op schaal, attractie uitwerken;
- van cacaoboon tot chocola
- er wordt een 3-gangen menu in elkaar gezet voor 6 personen; wat is hiervoor nodig, wat zijn de kosten, hoe ziet de menukaart eruit.
- maak een presentatie en folder over Unicef.
- ontwerp en maak je eigen Monopolyspel; inclusief opdrachtkaarten, houten bord en pionnen.
- geef voorlichting over roken, maak informatiemateriaal voor je klasgenoten.
- hoe maak je kaas?
- zoek uit waar dierendag vandaan komt. Kies een dier uit en maak hiervan een presentatie.
- je gaat met het hele gezin naar het eerstvolgende WK voetballen. Waar is het, wat zijn de kosten van reis en verblijf. Kom met suggesties.
- ontwerp je eigen kleding; welke kledingstijlen zijn er, ontwerp je eigen t-shirt en probeer dit ook echt uit te voeren.

De resultaten van deze en meer onderwerpen, zullen te zien zijn in ons 'museum' tijdens de afscheidsavond van groep 8.

Project 1 tegen allen

1 tegen allen
Vorige week zijn we in groep 7/8, net als in groep 7,begonnen met de uitdaging 1 tegen allen. Dit is een project voor groep 7 dat bij de Rode Draad hoort. Dit wordt aangeboden door de bibliotheek en elke groep heeft een andere opdracht. De uitdaging bij 1 tegen allen is: dat de leerkracht tegen de kinderen strijd. Alhoewel..... de kinderen tegen de tijd die gesteld is. Wanneer de kinderen aan het einde van week 3 alle opdrachten hebben voltooid, dan winnen de kinderen. Redden zij dit niet, dan wint juf Anke. De kinderen krijgen hier natuurlijk genoeg tijd voor, maar hoe zij alle opdrachten SAMEN uitvoeren is geheel aan hen. Aansturen, afspraken, uitvoeringen, bezoekjes e.d. moeten zij samen regelen.
Natuurlijk staat voor alle inzet een beloning! Want bibliotheek en klas tekenen voor dit spel een contract waarin een tegenprestatie van de verliezer wordt vastgelegd. Wanneer de kinderen alles binnen de tijd weten uit te voeren, trakteert de juf op FRIETJES!!!
Maaarr.... wanneer de kinderen niet alle opdrachten op tijd af krijgen, dan maken zij iets lekkers voor de juf. Zullen de kinderen het samen gaan halen???
Voorbeelden van opdrachten zijn:
- maak een lijst van zes boeken die geschreven zijn door Jacques Vriens
- maak een rap over het onderwerp “lezen” en voer de rap uit voor de klas
- zoek in een kinderkookboek een lekker recept uit en maak dit klaar voor de bibliotheek
- ga met een groepje kinderen een uur boeken opruimen in de bibliotheek.
Accent: mediawijsheid zoals zoeken in de catalogus en gericht zoeken op internet; creatief bezig zijn rondom lezen en boeken, plezier in lezen.
Kerndoelen:
  • Kerndoel 9: plezier krijgen in het lezen en schrijven van verhalen, gedichten en informatieve teksten.

Jongens, meisjes: veel succes en plezier bij het uitvoeren van de opdrachten!

donderdag 18 april 2013

KONINGSDAG


                                      Beste ouders/verzorgers,
 
Volgende week vrijdag 26.04 is het dan zover. De koningsdag op de Wegwijzer. De hele dag zal in teken staan van het koningshuis en de troonswissel. Het thema van deze dag is: Ik hou van Holland. In de ochtend zullen alle kinderen van de bovenbouw groepsdoorbroken een spelcircuit volgen.

De kinderen hoeven voor de kleine pauze geen eten en drinken mee te nemen. Dit zal door de school worden verzorgd.

Voor de middagpauze is het de bedoeling dat de kinderen samen een lunch organiseren. Het is de bedoeling dat alle kinderen iets voor de lunch meenemen naar school. Het leukste is natuurlijk wanneer dit in het thema ik hou van Holland past. Op elke deur van de klas hangt een groot oranje vel waarop de kinderen kunnen schrijven wat zij gaan meenemen.


U helpt ons toch ook om de lunch zo lekker en oranje mogelijk te maken? Met vriendelijke groet,
De koningscommissie.

vrijdag 12 april 2013

Theorie examen verkeer groep 7


 Daar zitten ze dan. Alle 31 vol met zenuwen en spanning. Donderdag was het theorie examen van verkeer. Gelukkig hebben we veel geoefend in de klas en hebben veel kinderen thuis de oefeningen op de website nog gemaakt. Wat goed van jullie!! Ondanks het vele oefenen blijft het natuurlijk hartstikke spannend. Gelukkig kon meester Raymondo 's middags IEDEREEN goed nieuws brengen. ALLE kinderen van groep 7 zijn namelijk GESLAAGD!!
Dat betekent dat alle kinderen voor 50% zijn geslaagd voor het hele examen. 22 mei zal het praktijk examen plaatsvinden. De route en verdere informatie zullen de week voor de meivakantie volgen.

Wij zijn trots op jullie!

Voetbaltoernooi

Afgelopen woensdag was het voetbaltoernooi voor de jongens van groep 8. Jongens, jullie hebben een goed staaltje samenwerking en sportiviteit laten zien! Misschien niet alles gewonnen, maar jullie spel was een feestje om naar te kijken. En daar mogen jullie trots op zijn.

Dank begeleiders, trainers (Bart, Hugo, Pascal), supporters (teveel om op te noemen) en spelers voor jullie goede inzet!

Tot slot nog wat sfeerbeelden:

              



Brieven mee

Donderdag hebben de kinderen van groep 7 de brief meegekregen met meer informatie over de entreetoets.
De hele groep 7-8 heeft een uitnodiging meegekregen voor de school-kerk dienst van zondag a.s. De dienst begint om 10.00 uur en heeft als thema: 'sta op'. Iedereen is van harte welkom!
Ook hebben alle kinderen het huiswerk voor aardrijkskunde meegekregen. Voor groep 7 is dat Duitsland, voor groep 8 Azië. De toets is over twee weken: donderdag 25 april.

vrijdag 5 april 2013

Entreetoetsen groep 7

Op 22 april zullen we starten met het afnemen van de Entreetoetsen in groep 7. We nemen niet meer dan 2 toetsen per dag af zodat de kinderen zich goed kunnen concentreren. Meer informatie hierover volgt komende week.

Wijziging datum sportdag

Op de kalender die u aan het begin van het schooljaar hebt ontvangen, staat dat we op maandag 22 april de sportdag van de bovenbouw hebben. Deze datum is echter veranderd in maandag 13 mei. Dat is de eerste dag na de meivakantie!! Binnenkort volgt nog meer informatie over wat nee te nemen etcetera. 

Voetballen

Afgelopen woensdag hebben de meiden van groep 8 heel goed gevoetbald! De beide teams hadden vaak wind tegen en het was natuurlijk erg koud. Het bereiken van de halve finale lukte helaas niet, maar 2e van de poule is erg netjes. Hieronder ziet u nog wat foto's van mevrouw Scheer (bedankt!).
 

 

 

Verkeersexamen groep 7

Aanstaande donderdag 11 april vindt het schriftelijk verkeersexamen van groep 7 plaats. We zijn daar natuurlijk al tijden mee bezig. De kinderen moeten bijvoorbeeld de 4verschillende soorten borden kennen met hun betekenissen. Ook hebben we het uitvoerig gehad over de voorrangsregels en het verschil tussen voetgangers en bestuurders. We maken in de klas al een paar weken oefenexamens. Toch vinden sommige leerlingen dit nog best lastig. Het is daarom een goed idee om nog eens naar de site van veilig verkeer Nederland te surfen en daar een oefenexamen te maken. Dan kunnen de kinderen wellicht ook met een iets geruster hart het examen in gaan. Kijk op: www.vvn.nl/examen

Het praktijkexamen vindt plaats op woensdag 22 mei. Op die dag moeten de kinderen hun fiets mee nemen. Ze rijden een speciale route, die we vooraf in de klas uitvoerig bespreken aan de hand van een powerpoint met foto's. Onderweg staan allemaal posten die kijken of de kinderen zich goed aan de regels houden, hun hand netjes uitsteken etcetera. We hebben hiervoor veel hulp nodig van ouders, dus als u kunt, meldt u dan meteen aan bij Raymondo. 
Voor de meivakantie volgt hierover meer informatie.