vrijdag 31 mei 2013

Frietjes!!!

Hier is dan het bewijs, juf Anke heeft echt op friet getrakteerd. Dat was ook de deal die we hebben gemaakt toen we begonnen met het project 1 tegen allen. En hebben de kinderen dan ook nog wat geleerd? Ja zeker, een van de doelen van dit project is dat de kinderen leren omgaan met zoekopdrachten op het internet, dat ze creatief met taal bezig zijn op een leuke manier en dat ze informatie over schrijvers en boeken verzamelen. Juf Anke heeft in ieder geval met veel plezier verloren!

dinsdag 28 mei 2013

Schrijver en Professor op bezoek!

Op dinsdag 28 mei hebben we bezoek en bezoek gehad... Ja, eerst kwam schrijver Bies van Ede op bezoek. In de klas hebben we gewerkt met een leesproject. Daarbij hebben we 80 opdrachten moeten maken (dus de juf moet op friet trakteren) en daarnaast hebben we allemaal boeken gelezen van Bies van Ede. Vooraf dachten de kinderen dat een schrijven toch een saai persoon moest zijn. Maar vanaf het moment dat Bies voor de klas stond waren de kinderen een en al aandacht. De gedachtes over de persoonlijkheid van een schrijver zijn dus wel veranderd....!

's Middags hadden we opnieuw bezoek, nu van professor Arnoud Lagendijk van de Radboud universiteit in Nijmegen. We hebben gepraat over de beweging 'Slow Food', de tegenhanger van Mc Donalds. Hoe komt zo'n beweging tot stand en hoe verspreid zoiets zich over de wereld. Wat zijn argumenten voor Mc Donalds en wat zijn argumenten tegen? In de presentatie zaten ook quizvragen verwerkt, waarbij de kinderen met een kleur blaadje het antwoord konden aangeven. We hebben veel geluisterd, maar wel weer interessante dingen gehoord. De kinderen hebben zich keurig gedragen in een wat verhit lokaal!

vrijdag 24 mei 2013

Hulp bij Spelenavond

Zoals iedereen al wel heeft kunnen lezen in de info en agenda is er 7 juni de jaarlijkse spelenavond. Helaas hebben wij tot nu toe nog maar weinig aanmeldingen binnengekregen. Lijkt u het een leuk idee om tijdens deze avond te helpen met een van onze activiteiten?
Kopie uit de info:
Bij vele spelletjes en activiteiten tijdens de Spelenavond is begeleiding nodig. We zoeken nog vele hulpouders die een gedeelte van de avond bij een spel of activiteit willen helpen. Helpt u mee op deze gezellige avond? Wie wil er een mooie taart bakken of lekkere hapjes maken? Deze worden `s avonds verkocht, zodat er ook iets is voor de lekkere trek.
Met onderstaand strookje kunt u zich opgeven. Graag zo spoedig mogelijk inleveren bij de leerkracht. U kunt zich ook opgeven daar een mail te sturen naar: serpilerturul@hotmail.com

Maandviering

Donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei is het zover: groep 7 heeft de maandviering. Tussen de entreetoetsen en het verkeersexamen door heeft groep 7 hier keihard aan gewerkt. En met resultaat, het is een spetterende show geworden. Want wie wint nou uiteindelijk die televizierRing??
Groep 7: hartstikke goed gedaan!

vrijdag 17 mei 2013

Hulp bij musical gezocht

Beste ouders van de leerlingen van groep 8,

Zoals jullie misschien wel hebben gehoord van jullie kinderen, zijn we de afgelopen week heel druk geweest met de musical. Voor de vakantie waren alle rollen al duidelijk, maar omdat de boekjes nu ook binnen zijn, moeten we flink aan de bak. Het gaat heel goed en we hebben er alle vertrouwen in dat we een prachtige musical kunnen neer zetten.
Toch is een musical altijd veel werk. En we zouden het daarom ook erg fijn vinden als we wat hulp konden krijgen.
Waar denken we dan aan: hulp bij het instuderen van de gebaren bij de liedjes en de solisten wat sterker maken (dus voornamelijk muzikale hulp) en daarnaast hulp bij het maken van de decorstukken. Als u dit leuk vindt, horen wij dat graag van u! U kunt zich aanmelden bij een van de vier leerkrachten van groep 8!


dinsdag 14 mei 2013

Kids moving the world

Het ging vandaag goed in Tanzania. Tijdens een gastles moesten de kinderen samenwerken in een bordspel. Knap hoe ze met elkaar overleggen!

Kinderen zijn de baas in hun eigen dorp

De kinderen van groep 8 kregen die dag een gastles met een bordspel over het Afrikaanse land Tanzania.  De kinderen volgden een leeftijdgenootje, Mahiri, een jongen die in Tanzania woont. Onderwerpen die aan bod kwamen zijn bijvoorbeeld wonen, werken, school, voedsel en spel. In de gastles waren de kinderen de baas in het dorp van Mahiri. Zij hebben er samen voor gezorgd dat het goed gaat in het dorp.

Kids Moving the World werkt aan bewustwording van schoolkinderen in de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs ten aanzien van bepaalde wereldvraagstukken. Via verschillende educatieve modules maken kinderen spelenderwijs kennis met onderwerpen als armoede, honger en klimaatverandering. Het uitgangspunt bij alle modules is dat de kinderen zelf op een actieve manier aan de slag gaan.



maandag 13 mei 2013

Hulp fietsexamen en controle fietsen

Wat fijn dat een groot aantal ouders zich al op heeft gegeven om volgende week te helpen bij het fiets examen. Helaas zijn wij nog niet compleet. Voor volgende week woensdag zoeken wij nog minimaal 4 ouders (meer is ook ook welkom!) Wie helpt ons en de kinderen deze woensdagochtend? Wilt u dit dan zo snel mogelijk doorgeven?

Ook is er aanstaande vrijdag de fietscontrole. Alle leerlingen hebben voor de vakantie een controle lijst mee naar huis gekregen. Deze punten moeten in orde zijn voor het fietsexamen. En speciaal voor ons, zal er een agent uit de wijk naar school komen om alle fietsen controleren.

Vergeet dus niet vrijdag om met de fiets naar school te komen!